Designstoffen

Habiba, voor hippe kids en funky ladies

In de bruisende Parijsstraat bevindt zich de winkel van Kristina en Hamid, ‘Habiba’ genaamd. De etalage lonkt uitnodigend met haar vrolijke stoffen, kleurrijke kleding en schattige cadeautjes. Habiba is een koosnaampje voor kinderen en betekent ‘lieve schat’ in het Arabisch. 

En sinds oktober 2014 heeft Habiba ook Brussel veroverd. Ons prachtige pand bevindt zich in de Rue de la Madeleine/Magdalenasteenweg 31, 1000 Brussel. Pal in het centrum, tussen het Centraal Station en de Grote Markt, een toplocatie voor onze topwinkel!

Kristina is geboren en getogen in Leuven. Ze is eigenlijk kinderboekenillustrator van beroep. Al jaren is ze gepassioneerd door kleur en stoffen. Door zelf mama te worden, wilde ze er ook professioneel iets mee gaan doen.” Haar man Hamid was als marktkramer een bekend gezicht op de Leuvense weekendmarkt. Op een bepaald moment hing hij haar kleurrijke ontwerpen tussen zijn collectie. Het sloeg aan bij het Leuvense publiek. De stap naar een eigen winkel werd snel gezet. De rode lijn doorheen de hele collectie is duidelijk. Haar kledij, stoffen, boeken en geschenken zijn allen uniek, kleurrijk, vrolijk én betaalbaar. Hoewel ‘Habiba’ begonnen is met een (kleding)collectie voor kinderen, heeft Kristina die – op algemeen verzoek – ook uitgebreid naar vrouwen. 

Het publiek komt naar de winkel om geïnspireerd te worden door wat ze zien en thuis aan de slag te gaan met de vrolijke stofjes en datzelfde publiek stemde in 2013 massaal op Habiba, waardoor ze de Publieksprijs Handel wonnen als ‘Starter in de Vitrine’. 

Ondertussen barst de winkel uit zijn voegen en zijn er nog meer leuke kledingmerkjes bijgekomen voor mama, dochter en zoon. Maar vooral het aanbod aan stoffen is fenomenaal.

Kortom: Habiba staat voor coole kleding voor hippe kids en funky ladies, zelf ontworpen maar ook een selectie originele merken. Enorme keuze aan kleurrijke stoffen en toebehoren, speelgoed, accessoires en hebbedingetjes waarvan u vrolijk wordt.

Openingsuren Leuven

Maandag tot donderdag: 11u00 – 18u00
Vrijdag – zaterdag: 10u30 – 18u30
Zondag gesloten

 

​Openingsuren Brussel

​Alle dagen: 11u00 – 19u00
Ook op zondag open!